top of page

Acerca de

Terras_mood_2022.jpeg

Frenchie City Guide

Of je één nachtje komt, een weekend of twee weken blijft logeren er is altijd tijd om Haarlem en omgeving te ontdekken. Wij kennen de stad als geen ander dus hebben een aantal leuke plekjes en hot-spots verzameld.

 

Begin de dag met een krantje en heerlijke koffie van coffee & coconuts bij ons aan de bar. Loop door het oude centrum van Haarlem naar het Teylers museum. Na het cultuursnuiven staat er een heerlijke lunch te wachten bij ons in het restaurant. Nadat de buik is gevuld spring je op een Frenchie bike voor een ritje, om te genieten van de zonsondergang aan het strand van Zandvoort. Sluit de dag af met een cocktail aan de bar of duik onder een warme douche om het zand van je af te spoelen.

winkelen

Wijk af van de hoofdwinkelstraten en verdwaal tussen de unieke kleine boetiekjes die Haarlem rijk is. Ontdek de kleine houtstraat en laat je verrassen door de Schagchelstraat, Warmoesstraat en Gierstraat.

Stap binnen bij CÉ voor handgemaakte items (ook voor de hond) of shop de laatste trends en schoenen bij FOOF. Om de hoek bij Frenchie vind je Drifter met een uitgebreide collectie voor mannen en vrouwen. 

Cultuur & Natuur

Haarlem heeft haar eigen historie met de twee culturele hotspots het Teylers museum en het Frans Hals museum. Het oudste hofje, dat stamt uit 1395, is te vinden in het oude centrum van onze stad. Bekijk de stad vanaf het water door op een rondvaart te stappen aan het Spaarne.

 

Op ongeveer 5km afstand ontsnap je aan de drukte van de stad en geniet je van een oase van rust in de Amsterdamse Waterleiding duinen. Volg een wandelroute of loop rechtstreeks naar de kust. Geniet van zonsopkomst of zonsondergang bij onze favoriete strandtenten; Fosfor, Club Cabo of Kayuca.

Restaurants

Natuurlijk vinden we het leuk als je bij ons aanschuift. Maar mocht je toch zin hebben in iets anders dan delen wij onze favorites maar al te graag. Verscholen in de Nassaustraat vind je restaurant De Zeeuw. Eigenaren Janine en Jeroen voorzien van jou van een culinair hoogstaande avond. In de vijfhoek vind je onze vrienden van restaurant Brick. Laat je hier verrassen door een 3,4 of 5 gangen menu. Aan het Spaarne ligt Fishbar Monk een must-go voor de echte visliefhebber.

bottom of page